Tule veeda mõnusalt aega Loodusmaja hubases atmosfääris ning osale seltskonna, sõpruskonna või grupiga põnevas töötoas!
Oshibana – lillekaartide töötuba
Oshibana on pressitud lillede seadmise kunst. See ilus ja meditatiivne kunstiliik pärineb Jaapanist ja seda harrastatakse mitmel pool maailmas,
nüüd üha rohkem ka Eestis.
Selleks, et luua lillekaarte ja -pilte, tuleb ehtsad lilled ja taimed kõigepealt korjata, siis pressi all kuivatada ning alles seejärel võib loometöö alata. See osa tööprotsessist on juba eelnevalt tehtud ning töötoas on ootamas suur valik pressitud ja kuivatatud lilli, et saaksime kohe kaartide loomisele keskenduda. Kõik taimed on kohalikud, korjatud Eestimaa loodusest. Saame nendega tuttavaks ja valime kaardi jaoks meile sobivad kombinatsioonid. Töövahenditeks on paber, pintsetid ja liim.
Töötoa viib läbi Kai Tomasberg
Kestus orienteeruvalt 2 h
Hind on 24.-/in
Osalejate arv 5-15
Töötoa tellimiseks saada oma soov admin@pernova.ee
Hapendaja argipäev – hapendatud toidu valmistamise töötuba
Tänase kiirtoidu ülekülluses võiksime pakkuda organismile, hoopis „aeglast toitu“. Kääritamine on viis, kuidas teha toit seedimisele vastuvõetavamaks ja säilitada toitu lihtsal viisil, ilma külmikuta. Käärituskultuuri on kasutanud meie esivanemad ja kääritamine on inimkultuuri alus. Kui peamiselt on levinud meie kultuuriruumis seente, kurgi ja hapukapsa hapendamine, siis õpitoas hapendame hoopis peeti, porgandit, lillkapsast jms. Meie eesmärgiks on pigem igapäevane tervistav suutäis kui toidu säilitamine.
Sa pead seda nägema!
Esmalt on tähtis oma mikrobioomi rikastamine ja teiseks maitseelamused, aga ka hapendatud toidu valmistamine ja visuaal on äärmiselt „zen“.
Kuidas seda kõike teha ja kes kellega purki käib?, seda saad teada õpitoas.
Kaasa saad maitsva purgitäie hapendatud aiasaadustega ja teadmised protsessiga jätkamiseks.
Juhendab Lagle Suursild
Kestus orienteeruvalt 1,5 h
Hind on 25.-/in
Osalejate arv 5-15
Töötoa tellimiseks saada oma soov admin@pernova.ee