Meisterkokad 2.- 9. kl

 

Õppetöö sisu

Meisterkokad algajad  (2.-6.kl) on mõeldud kokandushuvilistele õpilastele, keda lummab kokandusmaagia. Ringitöö käigus õpitakse tundma hügieeninõudeid, tööohutust ja esmaabi köögis, toiduainete mõõdu- ja kaaluühikuid, erinevate tervislike roogade valmistamist ja serveerimist, stiilipidude korraldamist. Samuti teeme tutvust erinevate maade rahvusköökidega. Huviringis pööratakse suurt rõhku sotsiaalsete ja individuaalsete oskuste arendamisesse. Õppetöö toimub läbi aktiivõppe. Ringiteemade valikul arvestatakse õpilaste huvidega ning ea- ja jõukohasusega.

Vaata meie tegevusi siit.

Tegevused

  • Valmistame ja degusteerime maitsvaid ning tervislikke toitusid.
  • Õpime tundma toiduainete kaalu- ja mõõduühikuid, lugema retsepte ja tööjuhendeid.
  • Külastame Pärnu linna restorane ja kohvikuid.
  • Õpime tööohutust ja esmaabi köögis.
  • Korraldame meeleolukaid stiilipidusid.
  • Omandame vahvaid kööginippe-trikke.
  • Vaatame, mis toimub toiduainekeemias.
  • Avastame erinevate maade rahvusköökide ja kultuuride saladusi jne.

Lisaväärtused

  • Saab olulised kokandusalased  teadmised kogu eluks, mis hõlmavad säästvat tarbimist, tervislikku toitumist, tööohutust ja toiduaineõpetust.
  • Läbi aktiivõppe areneb loovus, sotsiaalsed pädevused, otsustusvõime, eneseväljendusoskus.
  • Hindab ja väärtustab tervislikku, ise valmistatud toite.

Meisterkokad  edasijõudnud (5.-9.kl) on mõeldud varasema kogemusega kokandushuvilistele õpilastel, keda paeluvad kokandus maailma võlud ja telgitagused. Õppes pööratakse suurt tähelepanu õigetele tehnikatele, esteetikale ja tervisliku toidu väärtustamisele. Õppetöö on suunatud rohkelt väljakutseid pakkuvatele praktilistele töödele ja ettevõtlikkusele, mis toetab õppuri tulevast edasiõpet.

Tegevused

  • Tegeleme põhjalikumalt toiduaineõpetuse, erinevate toiduvalmistamise ja serveerimistehnikatega.
  • Tutvume ettevõtluse alustega ja võtame osa Pop-up kohvikute loomises ja tegemistes.
  • Piilume kaasaegse molekulaargastronoomia põnevasse maailma.
  • Külastame Pärnu linna esinduslikke kohvikuid ja restorane, et teada saada kuidas sealsed köögid toimivad ja milline näeb välja koka ja peakoka töö päriselt?

Lisaväärtus

  • Õpinguid teostatakse endise peakoka ja kogenud õpetaja käe all.
  • Tugevad ja praktilised kokandusalased teadmised kogu eluks.
  • Koos, ühise eesmärgi nimel toimetades arenevad sotsiaalsed pädevused, organiseerimisoskus, pingetaluvus ja otsustusvõime.
  • Pernova Haiduskeskuse “Toidutehnoloogia õppekava”  läbimine annab   0.3 lisapunkti sisseastumisel Pärnumaa Kutsehariduskeskuse järgnevatele õppekavadele: toitlustusteenindus, kokk, abikokk, pagari-ja kondiitritoodete tehnoloogia.

Lisainfo

  • Vanuserühm: meisterkokad alg (2.- 6. kl) ja  meisterkokad edasijõudnud (5.-9.kl)
  • Õppekeel: eesti keel
  • Õppetasu: 35.40€ kuus
  • Tunnid toimuvad: õppegruppidel erinevad tundide ajad  vaata tunniplaani

Info ja registreerimine

Pärnu haridusteenuste süsteemis ARNO

Õpetaja

Kaidi Kvatš (keelekümblusõpetaja)
kaidi.kvats@pernova.ee
tel.: 5551 9144

Tutvustus

Toiduvalmistamine on minu suur kirg, mida püüan tundides edasi anda ka oma õpilastele. Armastuse toiduvalmistamise vastu sain oma vanaisadelt ja isalt. Naudin toidu värve, mitmekesiseid maitseid, aroomi ning välimust. Mind paeluvad erinevad rahvusköögid, klassikaline kulinaaria, molekulaargastronoomia jne.
Oma praktilised kogemused olen kogunud Pärnu mainekatest restoranidest nagu Ammende Villa, Rannahotell jt, kus töötasin kümme aastat alustades hommikukoka ametist kuni peakoka tiitlini. Õpinguid alustasin Pärnu Kutseõppekeskuses, kus omandasin kokk-kondiitri eriala.
Lisaks olen lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia huvijuht-loovõpetaja erialal ja juhendanud õpilasi pea 15 aastat.
Vabal ajal leian end tihti metsast, rabast või mere äärest. Armastan aktiivset eluviisi, jumaldan raamatuid, teatrit ja kunsti. Kaks aastat tagasi avastasime oma perega veelaua mõnud, seega suvel võib mind leida erinevate veekogude pealt.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree