Meisterkokad 1.- 6. kl

Õppetöö sisu

Huviring on mõeldud kokandushuvilistele õpilastele, keda lummab kokandusmaagia. Ringitöö käigus õpitakse tundma hügieeninõudeid, tööohutust ja esmaabi köögis, toiduainete mõõdu- ja kaaluühikuid, erinevate tervislike roogade valmistamist ja serveerimist, stiilipidude korraldamist. Samuti teeme tutvust erinevate maade rahvusköökidega. Huviringis pööratakse suurt rõhku sotsiaalsete ja individuaalsete oskuste arendamisesse. Õppetöö toimub läbi aktiivõppe. Ringiteemade valikul arvestatakse õpilaste huvidega ning ea- ja jõukohasusega.

Tegevused

  • Valmistame ja degusteerime maitsvaid ning tervislikke toitusid.
  • Õpime tundma toiduainete kaalu- ja mõõduühikuid, lugema retsepte ja tööjuhendeid.
  • Külastame Pärnu linna restorane ja kohvikuid.
  • Õpime tööohutust ja esmaabi köögis.
  • Korraldame meeleolukaid stiilipidusid.
  • Omandame vahvaid kööginippe-trikke.
  • Vaatame, mis toimub toiduainekeemias.
  • Avastame erinevate maade rahvusköökide ja kultuuride saladusi jne.

Lisaväärtus

  • Laps saab olulised teadmised kogu eluks.
  • Eelteadmised kokandusest, mis hõlmavad säästvat tarbimist, tervislikku toitumist, tööohutust ja toiduaineõpetust.
  • Läbi aktiivõppe arenevad lapse loovus, sotsiaalsed pädevused, otsustusvõime, eneseväljendusoskus.
  • Laps oskab hinnata ja väärtustada tervislikku, ise tehtud toite.

Lisainfo

  • Vanuserühm: 1.- 6. kl
  • Õppekeel: eesti keel
  • Õppetasu: 23.36€ kuus
  • Tunnid toimuvad: vaata tunniplaani

Info ja registreerimine

Pärnu haridusteenuste süsteemis ARNO

Õpetaja

Kaidi Kvatš (keelekümblusõpetaja)
kaidi.kvats@pernova.ee
tel.: 5551 9144

Tutvustus

Toiduvalmistamine on minu suur kirg, mida püüan tundides edasi anda ka oma õpilastele. Armastuse toiduvalmistamise vastu sain oma vanaisadelt ja isalt. Naudin toidu värve, mitmekesiseid maitseid, aroomi ning välimust. Mind paeluvad erinevad rahvusköögid, klassikaline kulinaaria, molekulaargastronoomia jne.
Oma praktilised kogemused olen kogunud Pärnu mainekatest restoranidest nagu Ammende Villa, Rannahotell jt, kus töötasin kümme aastat alustades hommikukoka ametist kuni peakoka tiitlini. Õpinguid alustasin Pärnu Kutseõppekeskuses, kus omandasin kokk-kondiitri eriala.
Lisaks olen lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia huvijuht-loovõpetaja erialal ja juhendanud õpilasi pea 15 aastat.
Vabal ajal leian end tihti metsast, rabast või mere äärest. Armastan aktiivset eluviisi, jumaldan raamatuid, teatrit ja kunsti. Kaks aastat tagasi avastasime oma perega veelaua mõnud, seega suvel võib mind leida erinevate veekogude pealt.