Superkokad (keelekümblus) 1.- 4. kl

 

Õppetöö sisu

Superkokkade huviring on mõeldud muu kodukeelega kokandushuvilistele õpilastele. Ringitöö käigus õpitakse tundma hügieeninõudeid, tööohutust ja esmaabi, toiduainete mõõdu- ja kaaluühikuid, erinevate roogade valmistamist ja serveerimist, stiilipidude korraldamist.

Huviringis pööratakse suurt rõhku sotsiaalsete ja individuaalsete oskuste arendamisesse. Õpetaja kasutab interaktiivseid meetodeid, näitlikke õppevahendeid ning lihtsaid sõnu ja lausekombinatsioone. Õppetöö ja keeleõpe toimub läbi aktiivõppe meetodite. Huviringi teemade valikul arvestatakse noorte võimete ja  huvidega.

Tegevused

  • Valmistame ja degusteerime maitsvaid ning tervislikke roogasid.
  • Õpime tundma toiduainete kaalu- ja mõõduühikuid, lugema retsepte ja tööjuhendeid.
  • Külastame Pärnu linna restorane ja kohvikuid.
  • Arendame loovat mõtlemist, ettevõtlikkust.
  • Õpime tööohutust ja esmaabi köögis.
  • Korraldame meeleolukaid stiilipidusid.
  • Vaatame, mis toimub toiduainekeemias.
  • Avastame erinevate maade rahvusköökide ja kultuuride saladusi jne.

Lisaväärtus

  • Huviring toetab üldhariduskooli keelekümblusõpet.
  • Omandab eelteadmised kokandusest, mis hõlmavad säästvat tarbimist, tervislikku toitumist, tööohutust ja toiduaineõpetust.
  • Läbi aktiivõppe arenevad noore loovus, sotsiaalsed pädevused, otsustusvõime, eneseväljendusoskus eesti keeles.
  • Laps hindab ja väärtustab tervislikke toite ja omandades olulised toiduvalmistamise teadmised kogu eluks.

Lisainfo

  • Vanuserühm: 1.- 4. kl
  • Õppekeel: eesti keel
  • Õppetasu: 29€ kuus
  • Tunnid toimuvad: vaata tunniplaani

Info ja registreerimine

Pärnu haridusteenuste süsteemis ARNO

Õpetaja

Kaidi Kvatš (keelekümblusõpetaja)
kaidi.kvats@pernova.ee
tel.: 5551 9144

Tutvustus

Toiduvalmistamine on minu suur kirg, mida püüan tundides edasi anda ka oma õpilastele. Armastuse toiduvalmistamise vastu sain oma vanaisadelt ja isalt. Naudin toidu värve, mitmekesiseid maitseid, aroomi ning selle välimust. Mind paeluvad erinevad rahvusköögid, klassikaline kulinaaria, molekulaargastronoomia jne.
Oma praktilised kogemused olen kogunud Pärnu mainekatest restoranidest nagu Ammende Villa, Rannahotell jt, kus töötasin kümme aastat alustades hommikukoka ametist kuni peakoka tiitlini. Õpinguid alustasin Pärnu Kutseõppekeskuses, kus omandasin kokk-kondiitri eriala.
Lisaks olen lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia huvijuht-loovõpetaja eriala, olen keelekümbluseõpetaja ja juhendanud õpilasi pea 15 aastat.
Vabal ajal leian end tihti metsast, rabast või mere äärest. Armastan aktiivset eluviisi, jumaldan raamatuid, teatrit ja kunsti. Kaks aastat tagasi avastasime oma perega veelaua mõnud.
Minu pere on minu suurim väärtus.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree